close
check_circle_outline SNELLE LEVERTIJDEN check_circle_outline BESPAAR TOT 50% check_circle_outline HOGE KWALITEIT check_circle_outline GRATIS VERZENDING VANAF € 80
mail info@shirttuning.nl
T-SHIRT EENVOUDIG BEDRUKKEN
Gunstig
Snel
Hoge kwaliteit

Gemakkelijk gepersonaliseerde T-Shirts ontwerpen en bedrukken. Met meer dan 1.000.000 mogelijke combinaties!

t-shirt bedrukken
 • access_time Informatie over onze Levertijden Meer lezen
 • settings Verandering in de basisdruktechnologie Meer hierover
 • ondemand_video Bekijk onze Instructievideo Afspelen
 • euro_symbolBespaar tot 50% met onze kwantumkorting Meer hierover
Meest verkochte producten Ontdek onze enorme keuze aan producten om te personaliseren

T-shirt bedrukken - vanaf slechts 7,50 € bij Shirttuning

Shirttuning brengt uw individuele motief op het shirt! Hier kunt u T-shirts, sweatshirts & nog veel meer gemakkelijk en individueel online laten bedrukken!

Voor elke gelegenheid het juiste shirt: of het nu gaat om een afstudeerfeest of een verjaardag, een vrijgezellenfeest of een bruiloft, een bedrijfsevenement, een sportevenement of een clubfeest - met het juiste shirt bent u altijd goed uitgerust voor elke gelegenheid en elk feest. En vooral voor publiciteitscampagnes en thema-evenementen is een motiefshirt een originele en eenvoudige manier om te laten zien wat wat is.

Wij bieden een enorme selectie van T-shirts, sweatshirts en meer! Om er zeker van te zijn dat u het juiste shirt vindt voor uw bedrukking, biedt Shirttuning een grote selectie producten van vele bekende merkfabrikanten: T-shirts, sweatshirts, hoodies, caps zijn hier te vinden in alle maten, designs en vele kleuren - voor elke gelegenheid voor zelf-design en zelf-bedrukking. U vindt er ook andere artikelen die u met uw zelfbedrukte motief tot individuele, persoonlijke geschenken kunt maken of bij speciale gelegenheden als origineel souvenir kunt presenteren.

Foto's van onze klanten
customer1 customer2 customer3 customer4 customer5 customer6 customer7 customer8 customer9 customer10 customer11 customer12 customer13 customer14 customer15 customer16 customer17 customer18

Het is uiterst eenvoudig. In drie stappen bedrukt u zelf uw T-shirt online.

Plaats uw eigen originele motief of spreuk op het shirt. Met Shirttuning is dat een fluitje van een cent! In slechts drie stappen creëert u een shirt of geschenk met individueel design!

 1. Maak uw keuze uit ons uitgebreide aanbod T-shirts, sweatshirts, hoodies, pullovers en caps. Alle kleuren en maten! U vindt beslist het product dat u zoekt!
 2. Met de Shirttuning creator creëert u online op heel eenvoudige manier uw eigen favoriete motief. Daarnaast vindt u bij ons een uitgebreide keuze aan leuke motieven (meer dan 7.000!) en lettertypes, zowel klassiek als speciaal. Uiteraard kunt u ook uw eigen motief of foto uploaden!
 3. Het enige wat u nog hoeft te doen is het gewenste aantal en de maten aan te geven. Vervolgens uw bestelling checken, insturen, en klaar is Kees!

Tip. Deze kleine persoonlijke uitgave loont echt de moeite! Controleer uw tekst nogmaals zorgvuldig op spelfouten vooraleer uw bestelling in te sturen! Uw tekst wordt door ons integraal als grafisch motief overgenomen (1:1) en niet manueel gereproduceerd. Correcties zijn dus achteraf niet meer mogelijk zodra uw shirt in productie is.

Wilt u graag uw eigen afbeelding of logo op het shirt drukken? Heel eenvoudig! U krijgt een optimaal drukresultaat wanneer u op het volgende let:

 • Het motief van uw keuze heeft ideaal een resolutie van minstens 300dpi bij een breedte / hoogte van ca. 40 cm. Dit om bij het drukken maximaal van het drukvlak te kunnen profiteren. Indien het geüploade afbeeldingsbestand kleiner is, wordt uw motief onscherp en pixelig gedrukt.
 • Bij de uitwerking van het drukontwerp kunt u reeds in de preview zien hoe scherp uw grafisch motief er zal uitzien.
 • Indien u een JPG-bestand wenst te uploaden, hou er dan rekening mee dat er steeds een wit achtergrondvlak (of een andere kleur) mee gedrukt wordt. Hetzelfde geldt voor logo’s en emblemen in JPG-formaat.
 • Idealiter is uw grafisch motief ook beschikbaar als .PNG-bestand. Vergeleken met een .JPG-bestand (digitale foto’s) heeft dit als voordeel dat uw ontwerp in willekeurige vormen kan gedrukt worden: als cirkel, ovaal of eender welke vrije vorm. Vooral bij symbolen of iconen hebben .PNG-bestanden een groot voordeel, omdat ze dan vrij op de ondergrond staan.

Dankzij de Shirttuning grafische service krijgt u een geslaagde T-shirt-druk. Om uw persoonlijk fotomotief ook op het shirt helemaal tot zijn recht te laten komen checken we uw motief reeds tijdens de bestelprocedure.

Leg daarom na de vormgeving uw shirt of ander product in het winkelmandje. Vooraleer u de bestelprocedure afrondt, wordt nogmaals aangegeven of uw geüploade motief geschikt is voor druk:

 • groen haakje betekent: afbeelding oké.
 • geel haakje betekent: gaat nog, maar is niet optimaal.
 • rood haakje waarschuwt: we raden u aan het motief niet te drukken.

Maak voor een optimaal drukresultaat gebruik van onze gratis grafische service! Wij checken of het door u gekozen grafisch bestand geschikt is voor druk in de gewenste grootte. Zo niet, kunnen we de kwaliteit verbeteren. De mogelijkheden zijn echter niet onbegrensd. Want te kleine motieven kan men niet willekeurig vergroten. Bovendien kunnen gedrukte kleuren afwijken van de voorstelling op uw beeldscherm. En op dit soort omstandigheden hebben wij geen greep.

Contacteer ons vóór de bestelling, en stuur ons het motief toe.

Voor elke gelegenheid het gepaste T-shirt!

Met Shirttuning wordt het individueel bedrukken van een T-shirt een makkie! Bij ons kunt u online voor elke gelegenheid, eenvoudig, snel en aan een gunstige prijs uw individuele shirt zelf designen en bedrukken. Wat u ook wilt: uw nieuwe favoriete T-shirt met een origineel motief of grappige spreuk bedrukken, spontaan uitdrukking geven aan een creatief idee, of bij een speciale gelegenheid laten zien dat u erbij hoort, etc.

T-shirts die u zelf ontworpen en bedrukt hebt, zijn populaire blikvangers. Bv. op een eindexamenfuif of vrijgezellenfeestje waar het shirt duidelijk toont waar het allemaal om te doen is.

Ook voor tal van andere evenementen zijn zelfbedrukte shirts etc. ideaal geschikt om via een persoonlijk motief, logo of tekst speciaal de aandacht te trekken, en nog wel voor een gunstige prijs. Niet alleen op verjaardagen, ter gelegenheid van carnaval en rond kerstmis maakt u in talrijk gezelschap indruk met een zelfgecreëerd T-shirt. Ook bij firmaevenementen, wedstrijden en sportmanifestaties maakt een zelfbedrukte T-shirt duidelijk dat u erbij hoort. Of waarom niet zelf eens in het oog springende reclame maken voor uw nieuw product? Heel makkelijk op een shirt, hoodie of cadeautje! Vooral bedrijven kunnen met een speciaal bedrukt T-shirt of sweatshirt op eenvoudige, maar toch zichtbare manier de aandacht trekken.

En last but not least, een individueel bedrukt T-shirt blijft altijd een mooi souvenir van een heel speciaal evenement.

Wij hebben het optimale drukproces voor elk van uw T-shirt motieven - met briljante, duurzame kleuren!

Voor elk grafisch motief beschikken we over een optimale drukprocedure! Wilt u uw lievelingsfoto met alle kleurschakeringen op een T-shirt drukken, of een pittig logo vormgeven in een speciale lichtende kleur? Wij zoeken voor u uit welke druktechniek u het best kunt gebruiken voor uw project. En wij maken uiteraard ook gebruik van kleurresistente, duurzame drukinkt om uw textielwaren nog lang te laten stralen. Bij Shirttuning hebt u de keuze uit de volgende druk- en veredelingstechnieken:

 • Digitale directe druk
 • Sublimatiedruk
 • Flexdruk
 • Vlokdruk
 • Zeefdruk
 • Borduren

Digitale druk, sublimatiedruk, flexdruk en vlokdruk bieden we reeds aan vanaf één enkele T-shirt. Zeefdruk en borduren zijn gezien de prijzige procedure slechts mogelijk bij hogere aantallen. Vraag het ons gewoon!

Digitaldirektdruck.jpg

Digitale directe druk

Digitale directe druk, ook directe druk of DTG-druk (Direct To Garment) genaamd, is een alom gebruikt inkjet-procedé met een variëteit aan toepassingsmogelijkheden.
Alle kleuren van het grafisch bestand worden hier in de kleurruimte overgebracht en ontbonden in de vier drukkleuren: cyan, magenta, yellow en black. Gelieve er rekening mee te houden dat in de CMYK-kleurruimte geen speciale kleuren mogelijk zijn. Met een speciale inkjetprinter wordt het motief hier rechtstreeks op de stof gedrukt en vervolgens gedroogd. De kleurlaag ligt bovenop de vezels, maar is nauwelijks voelbaar.

In principe is directe druk geschikt voor elke T-shirt-kleur, maar witte stof laat de kleuren extra goed tot hun recht komen. Indien u een motief op een andere stofkleur dan wit wilt drukken, dan wordt het T-shirt hiertoe geprepareerd via een speciaal proces. Hierdoor wordt het ontstaan van een kleurzweem vermeden, die het motief negatief beïnvloedt. Dankzij het zogenaamde ‘pre-treatment’ wordt eerst een dunne laag op de stof aangebracht, waardoor deze gladder en vaster wordt en het drukken bijzonder precies kan verlopen. Vervolgens wordt de vorm van het eigenlijke motief in witte kleur op de stof gedrukt en het gekleurde motief via een aparte procesfase exact over de witte laag gedrukt.
Deze procedure zorgt ervoor dat alle kleuren ook op een donkere achtergrond goed tot hun recht komen, en geenszins aan lichtende kracht inboeten.
Als u uw zelfgecreëerde T-shirt voor het eerst in handen houdt, is het dus goed mogelijk dat de bedrukte zijde een beetje stijf aanvoelt. Dit is echter geen negatieve eigenschap, maar wijst er integendeel op dat de toegepaste procedure voor een optimale drukkwaliteit zorgt.
Vandaar dat we aanbevelen uw nieuw T-shirt eerst op 30° C te wassen vooraleer het aan te trekken. Hierdoor wordt de pre-treatment-laag volledig verwijderd. Het textiel wordt terug zacht en voelt aangenaam aan.

Sublimationsdruck.jpg

Sublimatiedruk

Sublimatiedruk is een transferdrukprocedé waarbij de drukkleuren via een tussenstap op de stof overgedragen, en via hitte gefixeerd worden. Vandaar dat men ook spreekt van ‘thermosublimatiedruk’.

Het grafisch motief wordt eerst met warmtegevoelige inkt in spiegelbeeld op een hitteongevoelige transferfolie gedrukt. De printers die hiervoor ingezet worden, maken in de regel gebruik van de vier drukkleuren (cyan, magenta, yellow, black - CMYK) om hieruit alle kleuren van het motief samen te stellen. Hiermee kunnen praktisch alle kleurschakeringen en details van een foto nauwkeurig weergegeven worden.

Het motief dat zich op de transferfolie bevindt, wordt via een transferpers op het T-shirt overgebracht. Hierbij wordt de bedrukte transferfolie op het gewenste textiel gelegd en met een transferpers op 180° op het textiel geperst. Dit proces duurt zo’n 30 seconden om zeker te zijn dat de folie en het textiel gelijktijdig en gelijkmatig opgewarmd worden. Vervolgens verbinden zich de kleurstoffen met de textielvezels. Dit proces heet ‘sublimatie’.
Tijdens het proces worden de kleuren een onlosmakelijk bestanddeel van de stofvezels. Hierdoor garandeert deze druktechniek een hoge was- en lichtresistentie.

Zoals bij directe druk kan de witte kleur in transferdruk niet uit de afzonderlijke grondkleuren CMYK gedrukt worden. En daar de drukkleuren zich rechtstreeks met de dragerstof verbinden in plaats van zich eraan vast te hechten in de vorm van een laag, beïnvloedt de kleur van het T-shirt ook de kleuren van het motief.
Voor een kleurgetrouwe weergave van het motief zijn bijgevolg slechts witte textielstoffen met een polyesterlaag of stoffen met een hoog polyesteraandeel (minstens 60%) geschikt. Vooral loop- en functionele shirts, die vaak bij sportbeoefening gedragen worden, komen in het bijzonder in aanmerking voor dit drukprocedé.

Flexdruck.jpeg

Flexdruk

Bij flexdruk, ook plotdruk genaamd, wordt het motief computergestuurd met een snijplotter uit monochrome, elastische flexdrukfolie gesneden. Hierbij wordt voor elke kleur van het motief een aparte flexfolie gebruikt, die afzonderlijk als vlak aangebracht wordt. Na het uitsnijden wordt de overtollige folielaag manueel verwijderd en het motief vrijgemaakt. Dit proces noemt men in het Duits ‘entgittern’ (tralies leegmaken). Vervolgens wordt elke kleur van het motief afzonderlijk op de stof gelegd en met een transferpers erop geperst, op een temperatuur van ca. 165 °C.
Typisch voor flexdruk zijn diepe, dekkende kleuren met een gladde, zachte oppervlakte. Ze zijn lichtresistent, duurzaam en wasbestendig.

Gezien de dure bewerkingstechniek, m. n. het snijden van de contouren en het manueel ledigen van de tralies op de foliën, is flexdruk slechts zinvol bij motieven die voorzien zijn van duidelijke contouren en beschikbaar zijn als vectorbestand. De details en lijnen van het motief moeten steeds goed herkenbaar blijven. Daarom moet de sterkte (breedte) van de stroken minstens 1,5 mm bedragen. Zo niet kunnen vervormingen optreden en is een duurzame bevestiging op de onderlaag niet gegarandeerd.
Anderzijds kunnen bij flexdruk maximaal slechts drie kleuren weergegeven worden. Kleurverloop kan bijgevolg niet weergegeven worden. Het motief moet dus aan deze eigenschappen beantwoorden. Als drukontwerp wordt gewoonlijk gebruikgemaakt van een vectorbestand.

Wij bieden een uitgebreide keuze aan interessante, beproefde motieven voor flexdruk. Indien u uw eigen motief wenst te gebruiken, gelieve ons dan vóór uw bestelling te contacteren. Wij checken gratis uw bestand op drukgeschiktheid.

Voor speciale flexdruk bieden we ook een gamma aan verscheidene effectfoliën, bv. neon- en metallic-tonen, glitterfoliën, patronen, vachttekeningen, reptielenhuidoptiek of regenboogverloop.

Flockdruck.jpg

Vlokdruk

Vlokdruk is een speciale vorm van flexdruk. In tegenstelling tot flexdruk en alle andere drukprocedés wordt het motief hier als een vlokkig, fluwelig reliëf op de stof gedrukt. Daar het materiaal dikker is, steekt het duidelijk boven de onderlaag uit, wat trouwens ook goed voelbaar is. Typische toepassingen voor vlokdruk zijn bijvoorbeeld de rugnummers op tricots, en signetten van Amerikaanse universiteiten op sweatshirts.

Bij vlokdruk wordt het motief met de snijplotter uit monochrome vlokfolie gesneden. Deze folie is aan de ommezijde voorzien van een dispersiekleeflaag. Elke kleur van het motief wordt hierbij afzonderlijk uitgesneden en successief via hitte en persdruk aangebracht, zodat een gelijkmatig sterk stofreliëf ontstaat.

Het ontwerp mag maximaal slechts twee over elkaar liggende kleuren vertonen, en de lijndikte van het motief mag niet minder dan 3 mm bedragen. Dit om een goede houdbaarheid van de vloklaag te garanderen, maar ook om het motief met duidelijke contouren te kunnen vrijmaken. Daar de vloklaag de stof in haar geheel dikker en minder flexibel maakt, is het voordelig wanneer het uitgekozen T-shirt uit dikkere stof gemaakt is. Vooral bij grotere motieven in de vlokdrukprocedure zijn sweatshirts dus best geschikt.

Als drukontwerp wordt een vectorbestand gebruikt. Indien u uw eigen motief voor vlokdruk wenst te gebruiken, gelieve contact op te nemen met ons vóór de bestelling. Wij checken uw ontwerp gratis op drukbaarheid.

Siebdruck.jpg

Zeefdruk

Zeefdruk is en blijft de state-of-the-art-druktechniek in de textielindustrie. De kleuring is bijzonder robuust en extreem duurzaam. Zeefdrukkleuring onderscheidt zich door een grote kleurschittering en wasbestendigheid.
Zeefdruk is een dure variant van directe druk waarbij elke kleur afzonderlijk met een fijnmazige zeef op de stof gedrukt wordt. Hierbij kunnen tot 12 kleuren afgedrukt worden.

Voor zeefdruk worden zogenaamde pigment- en plastisolkleuren gebruikt. Ze worden met een speciaal hardingsmiddel behandeld, zodat de bedrukte textielwaren ook op hogere temperaturen gewassen kunnen worden zonder dat de kleuren hun lichtende kracht verliezen of loskomen van de stof. Hoewel de kleurlaag op de stofoppervlakte voelbaar is, blijft ze extreem dun en toch uiterst houdbaar.

Voor de vormgeving van het motief zijn er bij zeefdruk nauwelijks beperkingen qua complexiteit. Grote homogene kleurvlakken of verlopen zijn mogelijk, maar evenzeer fijne lijnen en speciale contrasterende kleuren.
Ook vierkleurige fotografische motieven kunnen in zeefdruk weergegeven worden. Hierbij wordt het grafisch ontwerp, zoals bij het drukken van kranten, gerasterd en in de vier grondkleuren ontbonden. Voor elke kleur wordt een aparte zeef aangemaakt. Deze wordt eerst met een lichtgevoelige laag bedekt, die na het belichtingsproces uitgewassen wordt. Hierbij komt het drukvlak vrij, terwijl het niet-bedrukbaar vlak met een laag bedekt wordt, zodat het geen kleur doorlaat bij het drukproces. Op die manier wordt elke kleur afzonderlijk op het textiel gedrukt en vervolgens gedroogd vóór het volgende drukproces.

Bij drukken op donkere stoffen wordt eerst een extra druklaag in wit aangemaakt, om te vermijden dat de eigenlijke, helle kleuren niet aan kleurkracht inboeten.
Het gebruikelijke kleurenpalet, zoals gebruikt in vierkleurendruk kan daarbij willekeurig met speciale verven als Metallic-print, glitterpigmenten en andere effectkleuren gecombineerd worden.

Gezien de hoge kostprijs van het drukproces wordt zeefdruk toegepast bij grotere bestellingsaantallen. Shirttuning biedt zeefdruk aan vanaf bestellingen van 100 T-shirts. Neem contact met ons op!

Bestickung.jpg

Borduren

Borduren is weliswaar geen drukprocedé, maar net zoals bij de andere druktechnieken wordt hier elke kleur afzonderlijk in de vorm van garen geappliqueerd. Hierbij kunnen zowel eenvoudige motieven, bv. handgeschreven tekens en monogrammen, als ornamenten en volledige afbeeldingen geborduurd worden.

Geborduurde textielwaren ogen zeer voornaam. Geen wonder aangezien het procedé niet alleen complex, maar ook vrij prijzig is. De stofkwaliteit en het gewicht moeten afgestemd worden op de garendikte en de stiklengte om tot een werkelijk overtuigend resultaat te komen. Echter, met het aantal kleuren neemt ook de complexiteit van het proces, en bijgevolg ook de kosten toe.

Niet alle textielwaren lenen zich tot borduurwerk. De stof mag niet te elastisch en te dun zijn, nl. om vouwen of gaten te vermijden. Vandaar dat vooral stevigere textielwaren zoals poloshirts, sweatshirts, jasjes, caps en handdoeken in aanmerking komen voor borduurwerk.

In plaats van drukkleuren wordt gebruikgemaakt van gekleurd borduurgaren. De stikmachine biedt ruimte voor 15 garens. Indien meer garenkleuren nodig zijn, moeten afzonderlijke garens tijdens het stikproces verwisseld worden. Als ontwerp voor het stikbestand dient elke afbeelding- of vectorgrafiek die manueel in een speciaal computerprogramma omgezet werd tot stikbestand. Dit proces noemt met ‘punchen’. Algemeen moet men er hier op letten dat kleurverlopen slechts beperkt omgezet kunnen worden. Het motief mag ook niet te veel details bevatten.

Snel gedrukt, snel geleverd

Zodra de bestelprocedure en de betaling succesvol afgerond werden, wordt uw drukopdracht onmiddellijk in productie gegeven. Bij ons kunt u overschrijven via alle courante betalingsvormen, zoals onlineoverschrijving, kredietkaart of PayPal.

Om onnodige vertragingen te vermijden, gelieve bij het overschrijven van de totaalsom ook uw bestelnummer op correctheid te checken. En vergeet niet ook uw leveringsadres volledig en correct aan te geven. Op laattijdige productie of levering wegens onjuiste gegevens hebben we jammer genoeg geen greep.

De productietijd voor uw bestelling bedraagt normaal gezien tussen 2 tot 4 werkdagen, gewoonlijk van maandag tot vrijdag. Wanneer u de status van uw bestelling wilt checken, gelieve dan gewoon in te loggen op de website van Shirttuning via uw klantaccount.

Wir versenden Ihre Shirts nach dem Druck sofort per DHL. Die Versandkostenpauschale pro Bestellung beträgt dabei 4,90 Euro. Ab einem Auftragswert von 80,00 Euro liefern wir innerhalb von Deutschland selbstverständlich versandkostenfrei. Wenn's schneller gehen soll, versenden wir Ihren Auftrag auch mit DHL Express - zum Preis von 16,90 Euro pro Bestellung.

Indien u een individuele levertermijn met ons wilt afspreken, gelieve dan onze hulpvaardige klantendienst te contacteren.